Vaccineren wel of niet nu?

Belangrijk nieuws om uw huisdier gezond te houden tijdens COVID-19

Beste diereigenaar,
Door de snelle ontwikkelingen rondom COVID-19 merken wij dat er bij diereigenaren veel vragen zijn hoe zij hun huisdier het beste gezond kunnen houden. Hierover willen wij u graag adviseren.
Laten we voorop stellen dat de persoonlijke zorg voor alle coronapatiënten en het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus op dit moment de allerhoogste prioriteit verdient. Voor dierenartsen betekent dat, dat we de diergeneeskundige zorg voor huisdieren veelal moeten beperken tot de zorg die strikt noodzakelijk is. In bepaalde gevallen mogen we daarbij de preventieve zorg voor onze huisdieren niet vergeten, denk bijvoorbeeld aan vaccineren.
Hieronder vindt u een overzicht van situaties (voor hond, kat en konijn) waarvoor wij u adviseren de vaccinatie niet over te slaan of uit te stellen, maar om telefonisch contact met ons op te nemen. Wij geven u dan een vaccinatieadvies-op-maat. Binnen onze praktijk werken wij volgens de laatste richtlijnen van het RIVM zodat u ons op een veilige manier kunt bezoeken voor de beste zorg voor uw dier.(behandeling uitsluitend op afspraak, een(1) begeleider, afstand houden)

HOND
Vaccinatie pup
op 6, 9 en 12 weken leeftijd: Niet uitstellen Bel ons voor een afspraak
Vaccinatie hond
op de leeftijd van 1 jaar: Niet uitstellen Bel ons voor een afspraak
Jaarlijkse vaccinatie
volwassen hond: Uitstel is in enkele gevallen mogelijk, maar kan tot gevolg hebben dat een hond niet of minder beschermd is. Bel ons voor advies
Rabiës vaccinatie
uitstel is mogelijk, maar kan tot gevolg hebben dat een hond niet mee kan naar het buitenland. Bel ons voor advies

KAT
Vaccinatie kitten
op 9 en 12 weken leeftijd: Niet uitstellen Bel ons voor een afspraak
Vaccinatie kat
op de leeftijd van 1 jaar: Niet uitstellen Bel ons voor een afspraak
Jaarlijkse vaccinatie
volwassen kat: Uitstel is mogelijk, maar kan tot gevolg hebben dat een kat minder beschermd is. Bel ons voor advies
Rabiës vaccinatie
Uitstel is mogelijk, maar kan tot gevolg hebben dat een kat niet mee kan naar het buitenland. Bel ons voor advies

KONIJN
Vaccinatie jong konijn
vanaf 7 weken leeftijd: Niet uitstellen Bel ons voor een afspraak
Jaarlijkse vaccinatie
volwassen konijn: Uitstel is mogelijk, maar kan tot gevolg hebben dat een konijn minder beschermd is. Bel ons voor advies

Naast vaccineren is het ook belangrijk dat honden en katten regelmatig worden ontwormd en worden beschermd tegen vlooien en teken. Bespreek met ons de mogelijkheden om deze parasitaire middelen af te komen halen.
Ook nu blijft voorkomen beter dan genezen. Valt uw huisdier binnen een van de bovengenoemde situaties of heeft u andere vragen over de zorg voor uw huisdier? Bel ons voor een advies-op-maat en nuttige tips hoe u gezondheidsrisico’s kunt beperken. Wij helpen u graag!